به گزارش ميراث آريا(CHTN)، اين تفاهم نامه در زمينه‌هاي مختلف ميراث فرهنگي شامل مرمت ابنيه تاريخي کنيا توسط کارشناسان و مرمتگران ايراني، آموزش کارشناسان کنيايي و تبادل باستان‌شناس به امضا رسيده است.

در مفاد اين تفاهم‌نامه آورده شده است که طرفين در زمينه چاپ و انتشار کاتالوگ، بروشور، مولاژ اشياي تاريخي فرهنگي تبادل نشريات ادواري تهيه فيلم‌هاي آموزشي و هنري در زمينه ميراث فرهنگي ،تسهيل شرايط چاپ و انتشار مقالات متخصصان و کارشناسان يگديگر در مجلات تخصصي خود در اين زمينه با هدف معرفي آثار و ابنيه فرهنگي و تاريخي دو طرف همکاري خواهند کرد.

همچنين دو کشور در کاوش مناطق تاريخي از طريق اعزام متقابل تيم‌هاي باستان‌شناسي، برگزاري همايش‌هاي و نمايشگاه‌هاي مشترک در زمينه کاوش‌هاي انجام يافته در دو کشور ، انتشار نتايج کاوش‌ها به صورت مشترک و مستندسازي در حوزه‌هاي ابنيه تاريخي زبان و گويش و باستان‌شناسي در ساخته‌هاي تاريخي فرهنگي منقول و غير منقول ميراث طبيعي و ... در زمينه ميراث فرهنگي همکاري مي‌کنند.

در اين تفاهم‌نامه عنوان شده است که طرفين از کارشناسان باستان‌شناسي مرمت آثار و ابنيه تاريخي موزه‌داري و متخصصين هنرهاي سنتي و کارشناسان امور فرهنگي يکديگر براي تبادل اطلاعات و دانش فني دعوت به عمل آورده و با برگزاري نشست‌هاي تخصصي بين مسئولان و کارشناسان دو طرف زمينه‌هاي همکاري و تشکيل گروه‌هاي مشترک پژوهشي را براي انجام مطالعات باستان‌شناسي زبان و گويش و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي بررسي خواهند کرد.

بنا بر اين مفاد، اين تفاهم‌نامه دو کشور ايران و کنيا در جهت ارتقاي سطح دانش فني موزه‌داران،راهنمايان و کارشناسان فني موزه‌ها و تبادل اطلاعات در زمينه شيوه‌هاي نوين معرفي اشيا در موزه‌ها و تکنولوژي موزه‌داري اقدام به برگزاري دوره‌هاي آموزشي مي‌کنند. طرفين شرايط لازم براي همکاري موزه‌هاي دو کشور را با هدف گسترش ارتباطات فرهنگي تبادل اشياي موزه‌اي و بازديد اطباي دو کشور از آنها در چارچوب اصول و مقررات ايکوم فراهم کرده است. تسهيلات لازم را جهت برپايي هفته‌هاي فرهنگي با مشارکت موزه‌ها و مجموعه‌هاي فرهنگي ارائه خواهند کرد.

توسعه همکاري‌هاي در زمينه ميراث فرهنگي در سطح سازمان‌هاي تخصصي بين‌المللي نظير يونسکو، ايکوم، ايکروم و...، ممانعت از ورود و خروج غير مجاز آثار تاريخي و فرهنگي و هنري و استرداد آثار به طرف مقابل، ايجاد کميته مشترک شامل نمايندگان خود جهت آشنايي با پروژه‌ها و برنامه‌ها براي پيگيري بندهاي اين يادداشت تفاهم و نظارت بر اجراي پروژه‌ها و برنامه‌ها از ديگر مفاد اين تفاهم‌نامه است.

در پايان اين تفاهم‌نامه منعقد‌شده ميان ايران و کنيا آمده است: طرفين مي‌توانند نسبت به دعوت از نمايندگان و کارشناسان هر دو کشور از بخش‌هاي خصوصي و دولتي براي حضور در کميته اقدام کنند. کميته مشترک در زمان‌هاي منظم براساس تاريخ مورد توافق طرفين در ايران و کنيا متنواباً تشکيل خواهد شد. ضمناً ايران به منظور اجرايي کردن سياست‌ها و برنامه‌هاي ميراث فرهنگي نسبت به تأسيس مرمت و احياي آثار تاريخي وفرهنگي ايران اقدام کرده تا در زمينه‌هاي عملياتي کردن پروژه‌هاي ياد‌شده با طرف‌هاي مربوطه مشارکت و براساس هماهنگي‌هاي لازم با سازمان متبوع وارد مذاکره و گفتگو با طرف‌هاي کنيايي شود.

گفتني است ؛ \"شاکومبو\" وزير ميراث فرهنگي کنيا در اين مراسم کشتي چوبي که ساخته دست هنرمندان کنيايي بود به همراه يک اثر سنگي- تاريخي اين کشور به \"اسفنديار رحيم مشايي\" معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اهدا کرد.

115/






انتهای پیام/

کد خبر 1386082450